Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 25-Jan-2008 13:21
Hola Espanol...
Day 1(25hb Jan 2008) - Forest Field, Nottingham
Hari yang ditunggu-tunggu sudah tiba...persiapan pack barang telah dibuat seminggu awal...walaupun keputusan untuk berfoya-foya ke spain dibuat pada saat-saat akhir. Segala mende...instant food, rice cooker, kettle..dll terpaksa dibawa bersama walaupun luggage tersangatlah limited. Sume kena charge walaupun flight tiket murah...tapi satu luggage £7. So kami sekeluarga decide bwk 2 luggage. Itulah nak bwk baju...nak bwk makanan....diapers anak bla...bla..bla....sume terpaksa dimendak2kan dalam dua beg ni. Mujurlah kami berenam boleh ler bawak hand luggage..so mana-mana yang dah over weight tu buat h/lugg ler. Dipendekkan cerita akhirnya kami bwk 2 lugg dan 3 h/lugg.Nasib tak baik lebih plak 4 kilo....walaupun kami dah tau yg mmg dah over weight tapi nak cuba buat muka seposen walaupun akhirnya gagal sebab awek kat counter tu meroyan ari tu....soo kena lah punggah kuarkan buat lagi satu h/lug (nasib baik masih ada kuota dan aku dah standby bwk satu beg tuk emergency). so selamat £30
Sebelum tu ..pagi tu kami bertolak kul 5.30 pg...dengan jasa baik Pak Syeikh menghantar kami ke airport. Sampai airport East Midland 6.30 +-, check-in lugg (seperti di atas) dan fly kul 8.40 pagi.


Sorang muka selamat £30, sorang muka terbang £30


Butakah cinta.......fanatik pirates of the caribean


Penerbangan mengambil masa 3 1/2 jam tapi kami sampai 1/2 jam awal (agaknya pilot bwk laju kot :-D ). Landing kul 11.45pg terus amik kereta Seat Altea (dah lama tak rasa naik kereta baru) mileage baru 25 miles yang akan kami lenjan hingga 1000 batu lebih...Asalnya book Zafira tapi dia suggest kete spain...nak promo kete dia la tu. Tak kira la kete apa asal tak tambah duit...


jenuh mengisi 6 landing form, yang berjela2

Destinasi pertama Stadium Real Madrid(Estadio Santiago Bernabeu)
Kami ke Stadium yang diidam-idamkan oleh peminat bola sepak...Stadium Real Madrid (tak ingat nama dlm bahasa spain). beli sourviner yang tak mampu nak dibeli sebenonya..so beli mana yang mampu jek la...kesimpulannya beg lagi beso dari sourviner yang dibeli.


stadium real madrid


menara condong



Destinasi kedua - Plaza de Toros Las Ventas
Kami tak masuk pun tempat laga lembu ni sebab tak dek musim menyondol bagi seladang2 ni..tak silap bulan March baru ada, so...just ronda2 kawasan tu...melihat keindahan bangunan yang penuh dengan kesenian..



Lepas tu terus menuju ke istana hinggap kami Formule 1.
Bobokzzz.....

Day 2 (26 Jan 2008) - Sight seeing tour Madrid (Madrid vision)
Habis satu Madrid kita orang tawan (eh...lupa lak nak bagitau...Kami ni pegi 3 keluarga sebenonya...Keluarga Nazri, Keluarga IKo dan Keluarga Lee). Memula kami ke Palace, pastu g Plaza d Mayor dan kilometer zero, Parque De El Retiro dan byk lagi tempat yang terseliuh lidah menyebutnya..soo tak yah sebut la yek..Selepas kaki dah rasa nak tercabut barulah kami decide nak balik...tau2 bas sight seeing blue route tu dah terlepas last trip plak...hampas...tul...terpaksalah naik metro....bedesup menuju tempat kami parking. Jauh la gak ...kena tukar 2 train baru sampai tempat kami parking. Sekali lagi balik ke istana hinggap kami formule 1 untuk malam yang terakhir.
Bobokzzz....


tunggu sight seeing bus blue route


tunggu train di hentian Sol






© Pidgin Technologies Ltd. 2016